2012. január 13., péntek

Múltbéli, örömteli történetek 2.

Szeretnék pár fotót mutatni az egyik vásár előkészületeiről. Közben jön a beígért történet és a hangulat is.

Elég korán érkeztünk oda. Felkészülve a nyolc órás hosszú menetre, mindenféle cheorsi-s portékával, hideg élelemmel, csordultig telt szívvel, lelkesen. Amikor a terem felé igyekeztünk még csak halk szöszmötölés, finom neszezés, lágy sustorgás hallatszott. A semmit sem siettető, nyugodt készülődés hangjai. Kíváncsi voltam ki volt frissebb nálunk, kihez tartoznak ezek a hangok.


 Maga Csipkerózsika tüsténkedett csodálatos portékái között. Szebbnél szebb csipketerítőit rendezte az asztalán, mint rakoncátlan lánykák ünneplő ruháinak fodrait. Gyönyörű csipkék az asztalon, és megannyi idő rajzolta barázda az idős hölgy arcán, ami magától érthetődő tiszteletet , nyugalmat parancsolt rám.  Sokat figyeltem őt, igyekeztem magamba szívni a fegyelmet, türelmet és elfogadást, ami minden mozdulatában, szavában és szemrebbenésében ott volt.



Elég lenne nekem csak annyi, hogy jó lenne ilyen szépen méltósággal megöregedni. Akkor minden nagyon jól van, volt!

2012. január 12., csütörtök

Ami a tavalyi tarkából kimaradt

A 2011. évi póló kollekció utolsó darabja.
Póló, karácsonyra a legkedvesebb dinnye Zabálónak

Múltbéli, örömteli történetek 1.

A Facebook-on alakult egy közösség, Kreatív Kreálmányok néven. Csupa csupa alkotó hölgy, életteli, szépséges művekkel, termékekkel. Novemberben Szép Roni kitalált és megszervezett egy játékot, a jól ismert mikulás napi "húzogatós-ajándékozós" mintájára.
Aki szeretett volna a játékban részt venni, jelentkezett egy levélben a postacímével, és írhatott magáról pár sort, aztán Roni párokat sorsolt.
Én az alábbi leírást kaptam, ez alapján gondoltam ki és lelkesen készítettem el a meglepetés ajándékot: "Nagyon szeretem a lilát, a cicát és bármit, ami a karácsonnyal kapcsolatos."


A "párom" ezt a pár sort kapta:  "Szeretem az egyszerű, letisztult formákat, de szeretem a belecsempészett rafináltságot, mindenben, ékszerben (kitűző, fülcsi, gyűrű), lakászdíszben, kiegészítőkben (táska, sapka, sál, kesztyű). Színeim (most lehet, hogy valakinek könnyű dolga lesz, de lehet az is hogy megnehezítem a dolgát): lila, szürke, natúr színek, fehér."

 Jó kis muri volt készülni, izgalommal töltött el a tudat, hogy vajon én kitől fogok kapni, és mit, sőt alig vártam, hogy a többiek megmutassák a szívből született ajándékot.
Jó volt megtapasztalni, ahogy újra gyermekké válunk - nem láttam, de sejtem - hogy mindenki kipirult arccal bontogatta a személyre szabott küldeményt és felszabadultan örült, akár pár percre is, hogy aztán újult erővel élje tovább életét.


 Az én új kincsem Dunaszegi Ildikó munkája. A tolltartót még aznap felavattam, s azóta is kis utazó "varródoboznak" használom. Pont belefér az ollóm, cérnák, tű, tömőanyag. A szaloncukrok itt lógnak az asztalom felett, gyönyörködöm bennük, jól megmosolyogtatnak, nap mint nap.

Feltétlenül el kell mondjam, hogy Ildikónak februárban lesz önálló foltvarrós kiállítása a székesfehérvári Városi Könyvtárban.

2012. január 8., vasárnap

December, január és itt a nyár...

Na ne szaladjuk ennyire előre, mert a december és a január a családban a nagy szülinapozások időszaka. Blanka december 5-én, Matyi január 3-án született.
Természetesen mi négyesben is megünnepeltük a szülinapokat a jeles napokon. A nagy családdal, a déd- , a nagy- és a keresztszülőkkel közös mulatság sem maradhatott el.
Péntek este két tortát készítettem. Most rendhagyó módon mi készítettük a tortára való marcipán díszeket. Zozó meg én. Jó móka volt! Mondhatjuk úgy is, hogy kicsit rákattantunk...

Csiribí-csiribá

Az első pillanatok
Tortamustra
Blanka új takarója
No meg a Matyié

2012. január 5., csütörtök

Szülinapi ajándéknak készül.

Matyi kedvenc figurái lepték el ezt  a takarónak szánt polár darabot.


Mindjárt kész!

2012. január 3., kedd

Legyen valami pezsgés!

Legyen valami mozgás!


Legyen valami pengés megoldás!


 Legyen valami rezgés!


Legyen valami zsongás!
Soha ne legyen csend és csalódás!
 
Boldog Születésnapot Édes Kisfiam!

2012. január 2., hétfő

Tavalyi Tarka...

... avagy elkezdődött a  csendesebb időszak.
Íme pár fotó az utolsó megrendelésről, egy szupergyors meskás eladásról, és a családi karácsonyfa alá szánt kézzel és szívvel-lélekkel készített pólókról.

Kulcstartós lóti-futi táska, hogy elfelejthesd a táska alján való kotorászást

A kék cipelős: A múlt év utolsó szerdáján, délelőtt tettem fel a meskára és már másnap az új gazdája postaládájában lapult.

 


Mindenkinek Jó Újat Kívánok!