2016. február 23., kedd

Élmény volt a javából

 Közösségünk, a Rádi Élmény Műhely már hat éve szervez jótékonysági KaRÁDcsonyi vásárt a  Falukarácsony társrendezvényeként. A RÉM-es  portékák vásárlásából befolyt adományokból értékes programokat szervezünk a gyerekeknek. Többek között vendégül láttuk már a Katolikus Családi napon a Katáng együttest, Csernik Pál Szende lábita bábost, a Babszem Jankó Gyermekszínház társulatát... A Falumajális programjait pedig az Eszter-lánc mesezenekar és Varró Dani, Szalóki Ági és Dés András előadása színesítette. 
  2015 őszén a RÉM szervezésében elindult a Rádi Mese Műhely, ahol elsőként a Szép Magyar Könyv díjas Dániel András régi és új meséivel várt bennünket. Felolvasott, vetített és klassz rajzokkal dedikált az új könyvtulajdonosoknak. A RÉM-ek 3 dedikált Dániel András könyvet ajánlottak fel a Községi Könyvtár számára, a rádi gyermekek nagy örömére.
  Idén - ha még lehet - még több energiát adtunk bele a második mese műhely szervezésébe, hisz anyagi lehetőségeink szűkösek, más megoldást kellett találnunk a fellépők tiszteletdíjának kompenzálására. Egy különleges formációt sikerült megnyernünk, meginvitálunk e könyvtári programra. A Tarján Veronika, Mogyoró Kornél, Fejér Pál Simon alkotta Veronaki Trió - kiegészülve Herr Attila basszusgitárossal - mesélt és zenélt nekünk, emlékezetes koncerttel örvendeztetve meg a rádi nagyérdeműt. Jó volt végignézni a széksorok között, belenézni a mosolygó gyermekszemekbe és összekacsintani a felnőttekkel. Akkor ott péntek este egy órácskára megállt az idő,  elvesztettük zsebkendőnket, voltunk katicák, izgultunk a kis kuruttyoló békakirálylányért, és felszabadulva énekeltük, hogy víz,víz, víz... Egy szó mint száz, kicsinek és nagynak élmény volt a javából.
Ez alkalommal is történt könyvadományozás. A Kuruttyoló Békakirály afrikai és kolumbiai meséi és a Világforgó cd-s könyvek 1-1 dedikált példányát lehet már kikölcsönözni. A könyvek várnak Rád!
Amit tudtunk ajánlani a szívből jövő meséért-zenért cserébe, egy kosárnyi rádi jó. Rádról a zöldséges és gyümölcsös kertjeinkből,  éléskamráink polcairól, konyhánk asztaláról, kezünk munkájából, szívünk melegéből. Gyűlt a piacra járó textil kosárba sok finomság-rádi jó: lekvár, méz, pálinka, szörp, dió, befőtt, alma, fokhagyma, sütőtök, birsalmasajt, gyömbéres keksz, búzaliszt,  rostélyos kalács, frissen sült kenyér, és pár levendulavánkos.

 "Zenét és Mesét vittünk és Rádi jót hoztunk. Amellett, hogy csodálatos volt mesélni egy kis falu, piciny közösségének a közösségi könyvtárban, gyönyörű élmény volt számunkra bepillantani egy mese falu kicsiny értékes életébe. Szóval csak azt szeretném mondani nektek, hogy a Cserhát hegység lábánál csillog egy piciny gyémánt, figyeljetek RÁ oDa!" Veronika Tarján-Veronaki

Örülök, minden egyes kis lépésben ( az ötlet kipattanásától a koncert zárásáig) ott lehettem és dolgozhattam a rendezvény sikeréért. Büszke vagyok, hogy tagja lehetek e közösségnek. Lelkesítő, inspiráló és egyben nagyon fárasztó! 

Így volt, igaz volt, aki nem hiszi járjon utána.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése