2011. október 12., szerda

Inspiráló ismeretlen ismerősök

Igen, igazatok van, nem egy hét telt el az előző Inspiráló Ismeretlen Ismerősöm bemutatása óta.
Mondhatnám, hogy szereznem kellett újat, de nem erről van szó.
Már rég a fejemben volt a következő, csak a gondolataim róla, nem akartak átalakulni formás szavakká, nem ment. Úgyhogy vártam és vártam.  
Most újra itt a rovat, egy új bejegyzéssel, fogadjátok szeretettel.

Az eheti ismeretlen ismerősöm:
Hoyacarnosa
NŐ, gyöngyfűző, ékszerálmodó és ékszerkészítő

Régen azt gondoltam a gyöngyről, hogy egy fényes valami, amiből még fényesebb díszeket lehet készíteni, nagyon aprólékos, nagy koncentrációt igénylő munkával.
Ezeket az ékszereket csak nagyon ritka alkalmakkor lehet felvenni, csak és kizárólag estélyihez, jeles eseményre készülvén, s nem mindenkinek áll jól, nem mindenkinek hangsúlyozza a szépségét, szóval korlátolt szépség.

Aztán nem sokkal 2009. karácsonya előtt, amikor felfedeztem a Meska-t, ott találtam rá és az ő gyöngyékszereire. Nem hittem a szememnek, ámultam a sok-sok lágy, kecses, tiszta forma és szín láttán.
Egy hang, valaki, jól megkocogtatta a vállam és azt mondta: Hé, a gyöngy egy nagyon sokoldalú és beszédes anyag. Ha viseled, beszél rólad és kiemeli szépséged.
A gyöngyből születhet nagyon ízléses, szolid, harmonikus, kecses vagy titokzatos, akár bohókás ékszer, amit bármikor felvehetsz, mert az egyéni szépséged hangsúlyozza.

Az általa megálmodott és született ékszerek számomra mind egy-egy költemény a Nőről, és azt gondolom saját magáról, hisz maga is egy nagyon-Nő, szabad gondolkodó, teli harmóniával, különleges kecsességgel és titokzatossággal.

 

Amióta ismerem a munkáit, azóta szeretek kiegészítőket hordani, nem csak gyűrűt és fülbevalót, láncot, hanem karkötőt és kitűzőt is, nemcsak nemesfémből valót, hanem gyöngyből, fából, nemezből, textilből készültet is. A lehető leghétköznapibb napra is, szürkét akár!
Szeretem a nőiességem kiemelni.
És Ti?


5 megjegyzés:

  1. Mélységesen egyetértek! :) Nekem is egyik nagy kedvencem, nagyon szeretem a stílusát, a színeit, a fotóit. Bizony tényleg rég nem "láttam", bár most miatta olvasok róla itt... :) A magam részéről várom a visszatérését!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Erika!

    Nekem öröm és megtiszteltetés!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Mia!


    Szia! Örülök, hogy itt vagy!
    Köszönöm soraid!
    Kell idő és csend a töltekezésre, hagyjunk neki!

    VálaszTörlés